Nasıl Yapılır? Sunucu

Telefon ile Sanal Sunucuya Nasıl Bağlanılır?

Bir sanal sunucu sahibisiniz ancak sürekli bilgisayar üzerinde vakit geçiremiyor ya da anlık olarak mobil üzerinden erişim sağlamak mı istiyorsunuz? O halde bu makalemiz tam size göre.

Öncelikle, sanal sunucu hakkında bir bilginiz yok ise aşağıda ki makalemize kısa bir göz atabilirsiniz.

https://bogahost.com/sanal-sunucu-nedir

Sanal Sunucu İşletim Sistemi

Sanal Sunucular, üzerlerine kurulu olan sistemler bakımından farklılık gösterebilirler. Biz bunları Linux ve Windows olarak iki seçenek üzerinden ayrıştırıyoruz.

  • Linux işletim sistemleri (CentOS,Ubuntu,FreeBSD)
  • Windows işletim sistemleri

Yukarı da ki ayrıma dayanarak ise;

Linux işletim sistemleri SSH üzerinden yönetilmektedir ve bunlara “Mobile SSH” programını indirerek bağlantı kurabilirsiniz.

Windows işletim sistemleri için ise RDP bağlantısı yani uzak masaüstü bağlantısı yapmamız gerekiyor bunun için ise “Microsoft Remote Desktop” uygulamasını telefonumuza kurmamız yeterli olacaktır.

Bu uygulamaları Google Playstore ya da Appstore aracılığıyla rahatlıkla ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz. Sizde eğer bir sanal sunucuya sahip olmak istiyor iseniz, sanal sunucu sayfamızı ziyaret ederek kendinize en uygun paketi sipariş verebilir ve kolayca alımı gerçekleştirebilirsiniz. Tüm hizmetler süreçleriniz de yardımcı olacağımızdan emin olabilirsiniz.

About the author

Add Comment

Click here to post a comment