Nedir? Sunucu

Sanal Sunucu Nedir?

Hayatımızda teknolojinin yeri gittikçe artmaktadır. Telefonlar, bilgisayarlar, makineler, robotlar derken kendimizi bir anda teknoloji dünyasında buluyoruz. Bundan 20 yıl öncesine kadar teknolojinin ve internet çağının buralara geleceğini bilemezdik. Bir bakmışız ki zaman hızla geçmiş ve yeni teknolojiler bulunmuş. 2020 yılına girdiğimiz bu dönemde sanal sunucular da daha fazla önem kazanmaya başladı. Özellikle bulut tabanlı oyun hizmeti sunucuları, web sunucuları, özel oyun sunucuları, proxy sunucular gibi birçok sunucular popülerliğini artırdı. Peki sanal sunucu nedir? Nasıl kullanılır? Kimlerin işine yarar? Daha fazla sorunun cevabını konumuzdan öğrenebilirsiniz.

Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucu, sistem üzerinde barındırılan ve donanımın bir kısmının verildiği bir sunucudur. Örneğin bir makineniz var. Bu makineye sanal sunucu kurarken makinenin donanımlarının bir kısmını sanal sunucu için ayırıyorsunuz. Bu sunucu üzerinde istediğiniz işletim sistemini kurarak kullanabilirsiniz. Sanal sunucular, genel olarak 7/24 sunucu hizmeti sağlayan firmalar için bulunmaktadır. Örneğin bir web siteniz var, web sitenizi sanal sunucu üzerinden yönetmek istiyorsanız sanal sunucu alıp içerisine Apache, FTP, MySQL gibi çeşitli yazılımları kuruyorsunuz ve istediğiniz gibi yönetiyorsunuz. Aynı zamanda özel oyun sunucuları, bulut tabanlı oyun hizmeti sunucuları, proxy sunucular gibi çeşitli sunucular da sanal sunucular ile açılmaktadır.

Bogahost ile Kaliteli Hizmet Alın

Bogahost, sanal sunucu konusunda 2017’den beri sizlere hizmet sunmaktadır. Modern web arayüzü ile sizleri karşılayan firma size Xeon işlemciler, ücretsiz kontrol panel, 1 GBps internet hızı ve uygun fiyatlı hizmet sunuyor. Kaliteli hizmet veren firmamızdan gönül rahatlığıyla istediğiniz ürünü alabilirsiniz.

Şimdi sanal sunucular hakkında merak edilen birkaç soruyu cevaplayalım.

Virtual Server Nedir? Sanal Sunucudan Farkı Var mıdır?

Virtual server, sanal sunucunun İngilizce yazılmış halidir. Yani hiçbir farkı bulunmamaktadır.

Windows Sanal Sunucu Desteğiniz Bulunmakta mıdır?

Evet, Bogahost sizlere Linux dışında Windows sunucu işletim sistemi de sunmaktadır. CentOS, CoreOS, Debian, Fedora, FreeBSD, OpenBSD, Ubuntu, Windows işletim sistemlerinin dışında kendi işletim sisteminizi de yükleyebilirsiniz.

Sunucu Donanımlarınız Nasıl?

Bogahost, sunucularında RAİD 50 SSD disk altyapısını kullanmaktadır. Firma olarak Intel Xeon işlemcileri tercih ediyoruz. 10 GBps internet altyapısına sahiptir. Sunucu başına 1 GBps port hızı sağlanmaktadır.

About the author

Add Comment

Click here to post a comment