Hosting Nasıl Yapılır?

Prestashop HTTP 500 Hatası Nasıl Çözülür?

Prestashop sürümlerinde, özellikle 1.7 sürümünde meydana gelen bu hatanın çözümü aslında oldukça basittir. Kullanıcılar genellikle satın almış olduğu hosting paketinden kaynaklandığını düşündüğü bu hatada çözümü hosting firmasında aramakta veya php sürümü değişiminde giderileceğini ummaktadır.

Aslında, yukarıda belirttiğim öğelerin tam aksine prestashop aslında kurulumu sonrasında kendi hatası ile birlikte gelmektedir. Bu kurulum sonrası hatayı nasıl çözüyoruz hep birlikte inceleyelim;

Öncelikle görsel olarak konuya değinilmeyeceğini belirtmek isterim, çünkü paneller birbirinden farklı olabilir. Örneğin A kullanıcısı Cyberpanel kullanıyor iken B kullanıcısı Plesk ya da cPanel kullanıyor olabilir. Sonuç değişmez ve tüm panellerde prestashop kurulumu sonrası bu hata meydana gelir. Çözümü ise ortaktır.

  1. Kullandığımız panele bağlı olan internet sitemizin dosya yöneticisine ya da FTP bilgileriniz ile dosya erişimine bağlanmış olmanız gerekmektedir.
  2. Karşınıza çıkan dosyalar üzerinden öncelikle, sitenin ana dizinine giriş yaparak sonrasında /config/config.inc.php bu dizin yolunu takip ediniz.
  3. Config.inc.php dosyasını bir düzenleyici ile açarak;
setlocale(LC_CTYPE, $locale.'.UTF-8', $locale.'.utf8');
  1. İlgili bölümde yer alan 4 setlocale yazısından yalnızca yukarıda yer alan bölüm tam olarak tespit edilerek başına // eklenmeli ve kayıt edilmelidir.
//setlocale(LC_CTYPE, $locale.'.UTF-8', $locale.'.utf8');

Yani bu şekilde yapılmalıdır. Bu süreç sonrası Prestashop kurulumunuz başarıyla sağlanmış ve sorunsuzca açılmış olacaktır. Siz de prestashop hatası çözümleri ile uğraşmak istemiyor ya da destek hizmetlerinden yararlanmak istiyor iseniz Prestashop Hosting paketlerimizden satın alım yaparak, sorunsuzca işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

About the author

Add Comment

Click here to post a comment