Hosting Nasıl Yapılır? Nedir? Sunucu

cPanel Ücretsiz SSL Kurulumu

Değerli okurlar, bugün sizlere cPanel hosting üzerinde nasıl ücretsiz olarak ssl kurup kullanabiliriz onu anlatacağız. Öncelikle hosting bir internet sitesinin iskeletidir. Bu iskelet ne kadar sağlam ise hareket etmesi ve kabiliyetleri o kadar iyi olacaktır. Günümüzde bir çok hosting firması ücretsiz ssl çözümü sunmaktadır lakin kullanıcılar nasıl aktif edeceklerini malesef bilmemekte ve bunun için yeterli kaynak bulunmamaktadır.

Lets SSL sağlayan cPanel hostinglerde yapmanız gerekenler sırasıyla aşağıda yer almaktadır;

Seçenekte görülen bölüme tıklayarak SSL sertifikamızın kurulum ekranına giriş sağlıyoruz.

Örnek şema üzerinde yer alan bölümde görüldüğü üzere anahtar işaretleri yeşil yani SSL sertifikası kurulu demektir. Eğer kurulu olmasaydı ne yapmalıydınız?

  1. Öncelikle kırmızı anahtarlı olan tüm kutuları tikleyiniz
  2. tüm uzantıların include domain halinde olduğundan emin olun.
  3. RUN AutoSSL butonuna basarak kurmasını bekleyin.
  4. Kurulduğunda kendisi sayfayı yenileyecektir.

Yukarıda yer alan işlemlerin uygulanması için alan adınızın CLOUDFLARE ya da A Record ile yönlenmemiş, doğrudan firmanın nameserver adresleri ile yönlenmesi gerekmektedir, aksi taktirde ssl sertifikası başarılı bir şekilde kurulmayacaktır.

Bu işlem sonrasında ise internet sitenize giriş sağlandığında doğrudan SSL Sertifikasının aktif olması için “https” otomatik ssl yönlendirme bu konumuzun içeriğini uygulayarak sağlayabilirsiniz.

About the author

Add Comment

Click here to post a comment