Hosting Nasıl Yapılır? Nedir? Sunucu Windows ve Linux

cPanel’de GZIP, Sıkıştırma Aktif etmek

Bilindiği üzere google internet sitelerinin hızlı olmasını bir hayli önemsemekte ve bu nedenle kullanıcılar ise sitelerini hızlandırmak için çabalamaktadır. Peki hız sadece google’nin işine mi yarar? Elbette ki hayır. Hız, ziyaretçileri de tatmin eder ve internet sitesinin daha sık ziyaretini, akılda kalıcılığını sağlar. Yani hızlı bir internet siteniz olur ise kafanız da hiç bir dert olmayacak ve rahat edeceksinizdir.

Sıkıştırma konusunda her ne kadar WordPress siteleri üzerinde %100 performans sağlamasa, cache eklentileri gerektirse de sunucu taraflı sıkıştırma kesinlikle gerekmektedir ve cPanel’de bunu nasıl yapacağız. Bu makalemizde görsel olarak bunları göreceğiz.

cPanel GZIP nasıl aktif edilir? cPanel dosya sıkıştırma nasıl yapılır?

Öncelikle, tüm işlemleri WHM yani Resellerde değil. Doğrudan internet sitesinin cPanel (2082,2083) üzeride işlem sağlayacağız. Bu alana giriş yaptıkta sonra;

Web sitesini optimize edin seçeneğini seçiniz.

Karşımıza çıkan bu ekranda Tüm içeriği sıkıştır dediğimiz zaman, tüm uzantıları sıkıştırarak gzip işlemi yapmaktadır.

Eğer GZIP aktifleştirmeniz rağmen bir işlem yapmıyor ise;

Multiphp INI düzenleyicisi üzerinden GZIP sistem üzerinde aktifleştirildimi onu kontrol etmemiz gerekiyor.

Bu alanda zlib_output ile başlayan bölüme gelerek, etkin değil ise etkinleştirmemiz yeterli olacaktır.

Eğer internet servis sağlayıcınız iyi bir performans deneyimi yaşatmıyor ve neredeyse bir çok işlemi kısıtlıyor ise Bogahost olarak size WordPress Hosting, Linux Hosting ve Windows Hosting konularında yardımcı olabilir ve sorunsuz performans ve hız deneyimi yaşatabiliriz. Müşterimiz olma tercihi sağladığınızda bu işlemi yapamayacağınızı düşünüyor iseniz, tarafımıza destek talebi açmanız yeterli olacaktır.