Nasıl Yapılır? Nedir? Sunucu Windows ve Linux

RDP Nedir? Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Yapılır?

RDP Nedir?

RDP Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlara bağlanmak için kullanılan bir protokoldür. Uzak Masaüstü Bağlantısı(RDP) kullanarak aynı ağ veya İnternet’e bağlı olan, Windows işletim sistemine sahip diğer bilgisayara erişim sağlayabiliriz.

RDP Bağlantı Şartları

Uzak bilgisayara erişim kurabilmemiz için bağlanacağımız bilgisayarın yerel ağ üzerinde barınması veya internet üzerinden RDP portuna bağlantı izni verilmiş olması gerekmekte.

Uzak Masaüstü ile Sanal Sunucuya veya bilgisayara nasıl bağlanırım?

Biz bu rehberimiz de Bogahost üzerinden kiralanmış Windows Sanal Sunucu kullanacağız.

Windows arama bölümüne “mstsc” veya “Uzak Masaüstü Bağlantısı” yazarak Remote Desktop Connection uygulamasını çalıştırıyoruz.

RDP uygulamasını çalıştırdıktan sonra açılan ekrana bağlanacağımız sunucu veya bilgisayarın IP bilgilerini giriyoruz. Bağlan butonuna tıklıyoruz.

RDP için varsayılan Port (TCP 3389) belirlendiği için Bilgisayar alanına herhangi bir Port yazmamız gerekmiyor. Eğer bağlanacağımız sunucunun RDP Port numarası değiştirildiyse bilgisayar alanına sunucu hostname:port veya ip:port şeklinde yazılarak giriş yapılmalı.

Karşımıza Kimlik Bilgilerinizi Girin şeklinde bir sayfa açıldıysa uzak masaüstü bağlantısı sağlanabilir demektedir. Bu sekmede RDP Uzak Masaüstü Bağlantısı yapılan sunucunun “Kullanıcı adı ve Parola” bilgisini giriyoruz ve tamam butonuna tıklıyoruz.

Kullanıcı bilgilerini doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra sertifika ile ilgili uyarıya Evet şeklinde yanıt vererek bu adımı geçiriyoruz.

Windows Sanal Sunucumuza bağlantı işlemimiz başarıyla tamamlandı. RDP ile bağlanabileceğiniz sanal sunucuya sahip olmak isterseniz bogahost.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

About the author

Add Comment

Click here to post a comment