Hosting Nasıl Yapılır?

.htaccess ssl yönlendirme

SSL sertifikası, bir internet sitesinin google üzerinde ki güvenilirliğini gösteren ve neredeyse alması bir sakız alabilemek kadar kolay ve işlemsizdir. Sadece bir miktar ücret ile sınırlıdır. Hosting firmaları, kullanıcılara bazı paketlerde ücretsiz olarak da SSL sertifika hizmeti sağlayabilmektedirler. SSL sertifikası ile henüz tanışmamış veya kurulumu hakkında bilgi sahibi olmayan kullanıcılar genellikle SSL kurulu olsa dahil […]

SSL sertifikası, bir internet sitesinin google üzerinde ki güvenilirliğini gösteren ve neredeyse alması bir sakız alabilemek kadar kolay ve işlemsizdir. Sadece bir miktar ücret ile sınırlıdır.

Hosting firmaları, kullanıcılara bazı paketlerde ücretsiz olarak da SSL sertifika hizmeti sağlayabilmektedirler. SSL sertifikası ile henüz tanışmamış veya kurulumu hakkında bilgi sahibi olmayan kullanıcılar genellikle SSL kurulu olsa dahil firmalar ile “KURULU DEĞİL,KANDIRMAYIN” vb. sözcükler ile kötü bir etkileşime girebilmektedirler.

SSL sertifikası firma tarafından kurulduktan sonra bütün işlemler aslında hizmet alan kullanıcıya ait olmaktadır. SSL kurulduktan sonra kesinlikle olması gereken işlemler şunlardır;

  1. İnternet siteniz üzerinde kaynak kodlarını açtığımızda bir menü de ya da bir resim de HTTP:// asla bulunmamalıdır. Bunun yerine tüm kodların başına HTTPS:// konmalıdır. Aksi halde güvenli olarak sertifika üzerine basınca görünse bile tarayıcıda güvenli değil ve gri bir şekilde yazı ile karşılaşırsınız.
  2. .htaccess ile internet sitesine girildiğinde otomatik olarak https:// yönlendirme vermelisiniz yoksa www.site.com ya da site.com olarak giren kullanıcı http:// olarak bağlanır bu da ssl sertifikanızın görünmemesine neden olur.

SSL sertifikası için hostinginizin içerisine dosya eklediğiniz ana dizine gelerek .htaccess dosyası var ise aşağıda ki kodu ekleyiniz. Yok ise sıfırdan .htaccess adında bir klasör açınız ve asla uzantı eklemeyiniz. (Sonuna .php .txt vb.)

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Bogahost.com üzerinden almış olduğunuz linux hostinglerde sorun yaşar iseniz teknik destek üzerinden yine ek olarak destek imkanı alabilirsiniz.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment