Hosting Nasıl Yapılır? Sunucu

cPanel Hosting Yedek Nasıl Alınır?

Linux üzerinde yer alan website barındırma işlemleri, genelliği itibari ile cPanel ve Plesk servisleri üzerinde barındırılmaktadır. Bunların içerisinde kolay erişim sağlanabilecek ve optimizasyona açık olan cPanel kullanıcıların gözünde biraz daha ön planda görünmektedir. cPanel kullanıcıları için yer alan bu anlatımda hosting yedeklerinin nasıl alınabileceği tarafınıza aktarılacaktır. Sırasıyla yapılması gereken işlemler; Hizmet almış olduğunuz firmanın bilgileri […]

Linux üzerinde yer alan website barındırma işlemleri, genelliği itibari ile cPanel ve Plesk servisleri üzerinde barındırılmaktadır. Bunların içerisinde kolay erişim sağlanabilecek ve optimizasyona açık olan cPanel kullanıcıların gözünde biraz daha ön planda görünmektedir.

cPanel kullanıcıları için yer alan bu anlatımda hosting yedeklerinin nasıl alınabileceği tarafınıza aktarılacaktır.

Sırasıyla yapılması gereken işlemler;

Hizmet almış olduğunuz firmanın bilgileri ile cPanel arayüzünüze giriş sağlayınız.

Açılan panel arayüzünde bulunan “Yedekleme” butonuna basarak işleme devam ediniz.

Ekranda bulunan TAM YEDEKLEME başlığı altında ki “Download a full account backup” butonuna basınız.

Yedekleme hedef yeri “Giriş Dizini” olarak seçili kalmalıdır ve ardından aşağıda ki “Yedek Oluştur” butonuna basılmalıdır.

Yedekleme ekranında mavi bir alert içerisinde yedeklemenin devam ettiğini yazacaktır. Bu sayfadan çıkarak yeniden Tam yedekleme bölümüne geçiş yaparak [running] olarak yazıyor ise beklemeye devam etmeli ya da [running] bitti ise mavi olarak indirilebilir olduğunu göreceksinizdir. Bu etapta üzerine basarak indirmeyi sağlayabilirsiniz.

Bogahost.com üzerinden sizde hosting sahibi değil iseniz, Web hosting hizmetlerimizden yararlanarak bir internet adresi oluşturabilirsiniz.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment