Hosting Nasıl Yapılır?

cPanel’de Veritabanı Oluşturmak

cPanel veritabanı oluşturma işlemi oldukça basit ve her kullanıcının olmazsa olmazıdır. Bir blog sayfası ya da veri işlemesi gereken herhangi bir scripti olan kişiler veritabanı oluşturarak, yazılımlarını birleştirmelidirler. Şimdi Bogahost, cPanel Linux Web Hosting paketlerinde yer alan cPanel kontrol panelinde nasıl veritabanı oluşturulur onu inceleyeceğiz.

İşlemler etap etap oluşmaktadır ve her etap büyük bir önem arz etmektedir. Sırasıyla uyguladığınızdan emin olunuz.

cPanel veritabanı oluşturma işlemleri;

Müşteri panelimiz üzerindeki hizmetin ürün yönetimine giriş sağlıyoruz. Burada yer alan alanda cPanel’e Giriş Yap butonu ile cPanel hostingimize bağlanıyoruz.

Açılan cPanel ekranında VERİTABANLARI başlığının altına bulunan “MySQL® Veritabanı Sihirbazı” Butonuna basarak işleme devam ediyoruz.

Açılan ilk ekranda veritabanına ait kullanıcı adınızı yazıyorsunuz. Bu bağlantı kullanıcı adı değildir TABLO ADIDIR.

Bu alanda girilen kullanıcı adı ise tamamen sizin userinize yani hesabınıza ait kullanıcı adıdır ve şifresi ile oluşturulur.

Bu alanlarda tüm kutuları tikleyerek devam ettiğinizde ise artık veritabanınız kullanıma hazır olacaktır.

Artık cpanel veritabanı oluşturma işleminiz sona erdi, hostinginiz üzerine kurduğunuz yazılıma oluşturduğunuz veritabanını bağlayarak işlemlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Sizde sorunsuz bir linux web hosting paketine sahip olmak ve 7/24 aktif destek almak için Bogahost.com’u tercih edebilirsiniz. Üstelik hosting alımlarında sitelerinizi ücretsiz olarak taşımaktayız.

About the author

Add Comment

Click here to post a comment