Hosting Nasıl Yapılır? Sunucu

cPanel cloudlinux kurulumu

Cloudlinux, yazılımı gereği paylaşımlı web siteler üzerinde barınan müşterilerin kaynaklarını limitlemeye veya limitsizleştirmeye yarayan ücretli bir kernel platformudur. Cloudlinux kurulumu aşağıda ki şekildedir; Öncelikle aşağıdaki komut ile CloudLinux üzerinden Repo dosyalarını sunucuya indiriyoruz. Sunucu üzerine indirilen dosyayı çalıştırmak için aşağıda ki komutu uyguluyoruz. Komut sonrası ortalama yarım saat veya daha fazla olacak şekilde kurulum sürecektir. […]

Cloudlinux, yazılımı gereği paylaşımlı web siteler üzerinde barınan müşterilerin kaynaklarını limitlemeye veya limitsizleştirmeye yarayan ücretli bir kernel platformudur.

Cloudlinux kurulumu aşağıda ki şekildedir;

Öncelikle aşağıdaki komut ile CloudLinux üzerinden Repo dosyalarını sunucuya indiriyoruz.

wget https://repo.cloudlinux.com/cloudlinux/sources/cln/cldeploy

Sunucu üzerine indirilen dosyayı çalıştırmak için aşağıda ki komutu uyguluyoruz.

sh cldeploy -i

Komut sonrası ortalama yarım saat veya daha fazla olacak şekilde kurulum sürecektir. Kurulum süresi sunucu performansını arttıracak ram,cpu,disk ve network değerlerine göre farklılık göstermektedir.

Kurulum bittiğinde ise aşağıda ki kodu yazarak Cloudlinux lisansınızı sisteme tanımlayabilirsiniz.

/usr/bin/cldetect --update-license

Yukarıda verilen ve kurulumu anlatılan Cloudlinux makalemizde de anlatıldığı üzere ücretli bir eklentidir, sistem yöneticileri size 1 ay deneme vermektedirler ve bu ip için sadece 1 kez kullanılabilmektedir.

Süresi dolduktan sonra yenilemez iseniz, Cloudlinux’un size sunmuş olduğu olanakları kaybedecek ve “LVE MANAGER” eklentisine bağlanamayacaksınızdır.

Özellikle bu eklentiyi 20 ve daha üzeri hosting barındırılan sunucularda kullanmanız tarafımızca önerilmektedir.

Siz de bogahost.com.tr üzerinde yer alan cloudlinux yapılandırmasına sahip linux hosting paketlerimizi inceleyebilir, satın alabilir ve kalitesini deneyebilirsiniz.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment