Hosting Nasıl Yapılır?

cPanel Yandex Mail MX Yönlendirme

Hosting sunucularının, amacının dışına çıkan mail unsuru herkesçe kullanılan ve zorunluluk hissiyatı duyduran bir kavramdır. Her ne kadar hostingin temel yapısının dışında olsa bile artık kullanıcılar, hosting aldığında maillerin “Gelen kutusuna” gönderilmesi gerektiği şartını koşmaktadırlar. Aslında hosting bir internet adresi için depolama alanı görevindedir. Bir e-posta aracı değildir. Kullanıcıların bu şekilde sanmasının başlıca sebebi ise, […]

Hosting sunucularının, amacının dışına çıkan mail unsuru herkesçe kullanılan ve zorunluluk hissiyatı duyduran bir kavramdır.

Her ne kadar hostingin temel yapısının dışında olsa bile artık kullanıcılar, hosting aldığında maillerin “Gelen kutusuna” gönderilmesi gerektiği şartını koşmaktadırlar. Aslında hosting bir internet adresi için depolama alanı görevindedir. Bir e-posta aracı değildir.

Kullanıcıların bu şekilde sanmasının başlıca sebebi ise, Panel firmalarının e-posta için ücretsiz sundukları kurulumlardır. Kullanıcılar ise kurulu olan bir şeyin düzgün olması gerektiğine kendilerini inandırmaktadırlar. Aslında her ürünün kendine ait bir görevi vardır, tıpkı bir öğrenciye ailesinin “senin görevin okula gitmek, benim ise çalışmak” gibi verdiği öğütler gibidir.

Mail kullanmak isteyen kullanıcılar, bir mail servisi hizmeti almalıdırlar ya da ücretsiz olarak Dünyaca bilindik arama motorlarının servislerini kullanmak zorundadırlar.

Yandex mail için tüm işlemler yapıldığında geriye sadece MX kaydı kalmaktadır. Bunu ise aşağıda ki gibi yapmalısınız;

yukarıda belirtilen alana giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan arayüzde “manage” yazan bölüme tıklayarak tüm dns kayıtlarınıza ulaşabilirsiniz.

açılan arayüzde en son olarak aşağıda bulunan MX kaydını bularak resim üzerinde yer aldığı bilgiler ile güncelleme sağlayınız. Bu şekilde artık yandex kurumsal üzerinden açtığınız mail hesaplarınızı kontrol edebileceksinizdir.

Bu işlem sonra sunucuya bağlı webmail’e herhangi bir şekilde mail gelmeyecektir. Tamamen alım ve gönderim işlemlerinizi yandex mail üzerinden sağlayacaksınızdır.

Bogahost.com üzerinden sizde hosting sahibi değil iseniz, Web hosting hizmetlerimizden yararlanarak bir internet adresi oluşturabilirsiniz.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment