Hosting Nasıl Yapılır? Nedir? Sunucu

CageFS Kurulumu

CageFS, cloudlinux’un sunmuş olduğu; paylaşımlı hostinglerde bulunan kullanıcıların birbirinden bağımsızlaştırılarak izole edildiği KAFES olarak tanımlanan bir yazılımdır. CageFS başlıca bir internet sitesinin shell yemesine karşın, diğer bir siteninde dizinine ulaşamamasını görev edinmiş ve korumaya adanmış bir sistemdir. CageFS kurulumu aşağıda ki şekildedir; Öncelikle CageFS kurabilmemiz için tüm sistemimizin güncel olması oldukça önemlidir. Bu yüzden aşağıda […]

CageFS, cloudlinux’un sunmuş olduğu; paylaşımlı hostinglerde bulunan kullanıcıların birbirinden bağımsızlaştırılarak izole edildiği KAFES olarak tanımlanan bir yazılımdır.

CageFS başlıca bir internet sitesinin shell yemesine karşın, diğer bir siteninde dizinine ulaşamamasını görev edinmiş ve korumaya adanmış bir sistemdir.

CageFS kurulumu aşağıda ki şekildedir;

Öncelikle CageFS kurabilmemiz için tüm sistemimizin güncel olması oldukça önemlidir. Bu yüzden aşağıda verilen kodu kullanarak ana sistemi upgrade yaparak en güncel seviyeye getiriyoruz.

yum update -y

bu komut ile gerçekleşen işlem sona erdiğinde aşağıda ki komutu kullanarak CageFS sistemini kuruyoruz.

yum install cagefs

Bu komut ile artık CageFS kurulmuş olacaktır.

Bunun ardından yapmanız gerekenler tekrardan aşağıda liste halinde yönergelendirilmiştir;

1-) WHM giriş sağlayınız. WHM = alanadı.com:2087

2-) Açılan ana ekranda, sol bölümde bulunan arama kutusuna “CageFS” yazınız.

3-) Çıkan eklentinin üzerine tıklayarak sayfasına giriş sağlayınız.

4-) İlk açılan ekranda init ile başlayan bir adet buton olacaktır buna tıklayarak sistemin tamamıyla hazır olmasını bekleyin.

5-) Karşınıza iki adet tablo gelecektir. Eğer hostinglerinizin kullanıcı adları “Disabled Users” bölümünde yer alıyor ise hepsini mouse ile aşağı sürükleyerek seçiniz ve ardından “<<” olarak görünen butona basınız.

6-) Bunun ardından “Enabled Users” bölümünden olduğunu doğruladığınızda sağ en altta bulunan Update CageFS Skelton butonuna basarak yapılması gereken ayrıştırma ve koruma işlemini tamamlayınız.

ÖNEMLİ NOT: CageFS sisteminin çalışması için Cloudlinux sahibi olmalısınız.

Bogahost.com.tr üzerinden CageFS yapılandırmasına sahip linux hosting paketlerimizi inceleyebilir, satın alabilir ve shell sorunu yaşamadan hizmetinizi sorunsuzca kullanabilirsiniz.

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment